Actueel onderzoek

Arts-onderzoeker Nicholas Schräder van het EB-expertiseteam in het UMCG start binnenkort een onderzoek naar symptoombestrijding bij EB. Het onderzoek wordt uitgevoerd onder begeleiding van dr. Marieke Bolling, dermatoloog van het EB-expertisecentrum en prof. André Wolff, van het pijncentrum UMCG.
Op de dokters-patiëntendag vorig jaar in het UMCG heeft Nicholas een presentatie gegeven over dit onderwerp. Deze is te volgen door te klikken op Cannabinoiden_en_EB.pdf

 Met ingang van 1 september start het vervolgonderzoek.

“In dit onderzoek kijken wij bij mensen met EB naar het effect van Transvamix-olie, die onder de tong wordt gedruppeld, op pijn. Tegelijkertijd wordt op 2 momenten gekeken hoe de hersenen pijn verwerken: voorafgaand aan het starten met de olie en als de olie een aantal weken gebruikt wordt.”

Nicholas wil u hierover graag meer willen en al uw vragen beantwoorden. Dit kan op donderdagavond 16 september om 19.30 uur via een online sessie. Dhr. Shivan Hassan zal als gespreksleider optreden.
Wilt u deelnemen? Stuurt u dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeldt “Deelname online sessie 16 september”.
U ontvangt dan een link waarmee u die avond kunt inloggen.
Heeft u al vragen over dit onderzoek, dan horen wij die graag via deze mail.

Vriendelijke groet en hopelijk tot 16 september,
Nicholas Schräder, onderzoeker EB-expertiseteam UMCG
Shivan Hassan, DEBRA Nederland
Janet Schokker, voorzitter DEBRA Nederland

ANBI

DEBRA heeft een ANBI-verklaring (algemeen nut beogende instelling).
Meer informatie over ANBI via de website van de belastingdienst:
wat is een ANBI
?

Kamer van Koophandel  nummer: 41059877

Contact DEBRA NL

  • 030 6569635  - Algemeen telefoonnummer

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (DEBRA Nederland)

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (DEBRA Nederland)

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (website)

DEBRA Nederland 2020