Skip to main content

Vereniging voor Epidermolysis Bullosa Patiënten

Deelname gevraagd!

Beste allemaal,

Bij deze willen we u graag attenderen op een studie die wij momenteel uitvoeren in het UMCG Expertisecentrum voor Blaarziekten in Groningen.
Het betreft een studie naar de effecten van cannabisolie (onder de tong) op de pijn bij EB. Uit een eerdere studie is gebleken dat pijnstilling middels cannabisolie veelbelovend is en vrijwel geen bijwerkingen kent. De huidige studie betreft een controle op dit effect. Hierbij hebben we uw hulp nodig.

Wie zoeken wij?
Mensen (ouder dan 16 jaar) met EB. Het maakt niet uit welke vorm van EB u heeft.
Wat kunt u verwachten?
De belasting van de studie is niet groot en bedraagt voornamelijk het bijhouden van een pijndagboek. De duur van het onderzoek beslaat 7 weken. Er hoeft geen bloed geprikt te worden of anderszins ingrijpende handelingen plaats te vinden. Een bezoek aan Groningen is tweemaal nodig, en indien dit een groot bezwaar is, vinden wij hiervoor een oplossing.

Wij hopen dat u bereid bent om hieraan mee te doen.
Uw betrokkenheid bij  een studie als deze is van groot belang om betere behandelingen te krijgen voor EB en de klachten die daarbij komen kijken!

Lees meer...

Wilt u meedoen, of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met ons via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

We horen graag van u!
Met vriendelijke groeten,


Nic Schrader (onderzoeker), André Wolff (hoogleraar, hoofdonderzoeker en medisch hoofd van het UMCG Pijncentrum) en Marieke Bolling (hoofd van het EB centrum in Groningen en hoofdonderzoeker)