Vereniging voor Epidermolysis Bullosa Patiënten

Klinische richtlijnen

Van 24 t/m 26 november 2017 vindt het DEBRA International Congress 2017 plaats in Wellington, Nieuw Zealand. Hier o.a. ook aandacht voor de klinische richtlijnen. Onderstaande tekst is overgenomen van de website van Debra International. Debra Nederland is voornemens om de richtlijnen binnenkort in ook in een Nederlandse vertaling te publiceren.


DEBRA International onderneemt een langetermijninitiatief om EB-richtlijnen voor klinische praktijk (CPG's) te ontwikkelen.

CPG's zijn richtlijnen die aanbevelingen geven voor klinische zorg. Ze zijn gebaseerd op gegevens die zijn verkregen uit de medische wetenschap en, als er geen aanwijzingen zijn, op deskundigenadvies.

Onze missie is om richtlijnen te produceren voor alle belangrijke klinische gebieden die betrokken zijn bij de zorg voor mensen met EB. Deze richtlijnen zullen helpen om de klinische en sociale zorg van EB-patiënten over de hele wereld te verbeteren. Tot er een remedie is, is er waarschijnlijk geen betere manier om een ​​positief effect te hebben op de levens van mensen met EB.

DEBRA International is een van de weinige patiëntenorganisaties in de wereld die leiding geeft aan de ontwikkeling van richtlijnen voor klinische praktijken. We worden hierin gesteund door EB-KLINET.

Deze klinische richtlijnen zijn bedoeld voor zowel patiënten als professionals in de gezondheidszorg. Als u echter op zoek bent naar advies dat meer gericht is op het dagelijks leven met EB, raden we u aan het EB-handboek te bekijken.

(bron: http://www.debra-international.org)

ANBI

Debra heeft een ANBI-verklaring (algemeen nut beogende instelling).
Meer informatie over ANBI via de website van de belastingdienst:
wat is een ANBI
?

Contact Debra NL

  • 030 6569635  - Algemeen telefoonnummer

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Debra Nederland)

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (website)

Debra Nederland 2020